Gyakori Kérdések

 

Hol tudom Önöket elérni, ha nyomkövetési szolgáltatást szeretnék igénybe venni?
Mi az a GPS/GPRS alapú nyomkövetési szolgáltatás?
Mit jelent az hogy GPS/GPRS?
Hogy működik a GPS-es nyomkövetési szolgáltatás?
Mi az a specifikus GSM adatkártya, más néven Telemetria kártya?
Használhatok saját internetezésre is alkalmas mobil kártyát az eszközben?
Mi az a GPS?
Mennyire pontos a GPS alapú nyomkövetés?
Mire van szükségem még a GPS/GPRS nyomkövető eszközön kívül a használathoz?
Mobiltelefonról is meg tudom nézni a nyomkövetőm helyzetét?
Miért lehet GPS-es nyomkövetésre szükségem?
Mit takar a flottakövetés kifejezés?
Mire jó a személyes járműkövetés?
Mi a különbség a különböző GPS-es nyomkövető eszközök között?
Milyen extra opciói vannak ezeknek a GPS nyomkövető eszközöknek?
Az eszköz üzembe helyezése.
Alkalmas a PetTrack rendszer E-útdíjfizetésre?
Mibe kerül az E-útdíjfizetési szolgáltatás?
Meddig tárolják az E-útdíjfizetési szolgáltatás keretében az adataimat?
 

Hol tudom Önöket elérni, ha nyomkövetési szolgáltatást szeretnék igénybe venni?

Az oldalon található elérhetőségek valamennyién állunk rendelkezésre.

 

Mi az a GPS/GPRS alapú nyomkövetési szolgáltatás?

A GPS/GPRS alapú nyomkövetési szolgáltatás lényege, hogy az eszköz segítségével, mely észrevétlenül felszerelhető, képes nyomon követni bizonyos tárgyakat, kisállatokat vagy személyeket, egy internetes oldal segítségével.

 

Mit jelent a GPS/GPRS?

A GPS/GPRS azt jelenti, hogy a nyomkövető eszköz a GPS koordináták felhasználásával határozza meg a helyzetét, és ezt a helyzetet egy központi szervernek, GPRS alapú mobilinternet segítségével továbbítja

 

Hogy működik a GPS-es nyomkövetési szolgáltatás?

A nyomkövető eszköz egy egyedülálló GSM adatkártyával van ellátva, amely képes továbbítani saját GPS koordinátáit központi szerverünkre, amely egy honlap segítségével ismerteti Önnel a követni kívánt tárgy, kisállat vagy személy lehető legpontosabb helyzetét.

 

Mi az a specifikus GSM adatkártya, másnéven Telemetria kártya?

A Telemetria adatkártya küllemre megegyezik egy mobiltelefonba helyezhető SIM kártyával, annyi eltéréssel, hogy csupán meghatározott mennyiségű specifikus adat továbbítására alkalmazható, egy zárt, titkosított adathálózaton keresztül. Kizárólag saját rendszerünkhöz képes kapcsolódni, így telefonálásra, szöveges üzenet küldésére vagy internetezésre alkalmatlan.

 

Használhatok saját internetezésre is alkalmas mobil kártyát az eszközben?

Természetesen lehetséges a használata, hiszen rendszerünk interneten keresztül, egy egyedülálló porton át beküldi a nyomkövetési adatokat feldolgozó szerverünk számára. Erre a célra minden, internetezésre alkalmas GSM kártya megfelelő, azonban ezek a kártyák költségesebbek, és a legfontosabb, hogy nem képesek biztosítani a teljes adatbiztonságot, könnyen lehallgathatóak.

Az általunk kínált Telemetria kártyák privát APN és VPN titkosított adatkapcsolatok révén juttatják be az adatokat a rendszerbe, így garantálják a maximális adatbiztonságot, az illetéktelenek hozzáférését kizárják.

 

Mi az a GPS?

A GPS egy helymeghatározó rendszer, amely a műholdhoz kapcsolódó távolságmérésre épül. A távolságok kiszámítása a rádióhullámok futási idejének méréséből kapható. A vízszintes helymeghatározáshoz, azaz a földrajzi szélesség- és hosszúsági fok ismeretéhez, elegendő 3 darab GPS műhold adásának vétele, 4 műhold esetében már a magasság is meghatározható. A rendszer képes az időjárástól függetlenül, a Föld felszínén bárhol - külterületen - a nap 24 órájában jelezni, pontosan úgy, ahogyan a mi nyomkövető rendszerünk.

 

Mennyire pontos a GPS-es nyomkövetés?

A pozícióadatok, melyekkel nyomkövető rendszerünk dolgozik, 10 másodpercenként kerülnek küldésre. A helyzetmeghatározás tényleges precizitása attól függ, hogy maga a GPS mennyire pontos, amit befolyásolhat az, hogy mennyire van rálátás az adott ponton a szabad égre. Alapvetően a rendszer pontosságát néhány méter különbséggel ki lehet fejezni.

 

Mire van szükségem még a GPS nyomkövető eszközön kívül a használathoz?

Nem sok dologra! A szolgáltatás igénybevételéhez a nyomkövető eszközre, Telemetria adatkártyára (melyet tőlünk szerezhet be) és egy internetelérést biztosító kártyára van szükség. Ezekkel az összetevőkkel már teljes mértékben működőképes rendszert kap. Ráadásul a nyomkövetés egy olyan internetes weboldalon keresztül történik, amelyet Ön bárhonnan elérhet ingyenesen, nem számít az operációs rendszer vagy a platform milyensége.

 

Mobiltelefonról is meg tudom nézni a GPS nyomkövetőm helyzetét?

Természetesen! Ennek csupán az a feltétele, hogy olyan telefonkészülékkel rendelkezzen, amely meg tudja jeleníteni a Google térképet. Annak érdekében, hogy az iPhone-t használók is teljes mértékben hozzáférjenek oldalainkhoz, nem használtunk sehol Flash technológiát, de készülőben van emellett a különböző telefonok igényeihez igazodó nyomkövető alkalmazás is.

 

Miért lehet GPS-es nyomkövetésre szükségem?

Rengeteg különféle okból lehet érdemes nyomkövetést használni, de alapvetően az a módszer lényege, hogy Ön megvédhesse az értékeit, szeretteit. Néhány példa a nyomkövető rendszer használatára:

  • Olyan idős rokon van a családban, aki már feledékeny és folyton eltéved? A nyomkövetés segítségével könnyen rátalálhat!
  • Ha a gyermeke lázadozik és időnként elszökik otthonról, szintén hasznos lehet a módszer.
  • Amennyiben házi kedvence gyakran elkószál otthona környékéről, igen nagy szolgálatot tehet a nyomkövetés.
  • Imádja az autóját és fél, hogy ellopják? A nyomkövetés segítségével rátalálhat, ha bűncselekmény történt!
  • Motorral vagy biciklivel rendelkezik, amit nem szeretne, hogy eltulajdonítsanak és soha többé ne lássa viszont.
  • Magánnyomozók számára előnyös a technológia olyankor is, ha távolról szeretnék valaki mozgását megfigyelni.
  • Amennyiben vállalkozása rendelkezik járművekkel és flottakövetésre van szükség, a nyomkövetési szolgáltatás használata a legelőnyösebb választás. Ráadásul nem csak akkor, ha a cégének több száz autója van, az adminisztratív feladatok megkönnyítése érdekében már akkor is érdemes nyomkövetést használni, ha csak néhány gépjárműről van szó. A legkisebb vállalkozások jelentkezését is várjuk!

 

Mit takar a flottakövetés kifejezés?

A flottakövetés segít abban, hogy egy időpontban akár több járművet is figyelemmel kísérjen. A felhasználó határozza meg, hogy hány gépkocsit szeretne szemmel tartani, hiszen ez lehet egyetlen autó is, de akár száz is.

 

Mire jó a személyes járműkövetés?

A személyes járműkövetés kétszeresen is hasznos. A PetTrack rendszer segítségével a menetlevél és a statisztikák elkészítése könnyedén véghezvihető feladat, így rengeteg időt spórolhatunk meg – valamint azt is mindig tudjuk ellenőrizni, hogy éppen merre található a járművünk. A másik érv, amely miatt érdemes használni a járműkövetést, hogy így sokkal nagyobb biztonságban tudhatjuk azokat. Amennyiben geokerítést használnunk, akkor azonnal értesít minket a rendszer, hogyha a gépjármű nem a megfelelő területen tartózkodik, valamint ha esetleg ellopták, akkor sokkal nagyobb eséllyel szerezhetjük vissza a tulajdonunkat.

 

Mi a különbség a különböző GPS/GPRS alapú nyomkövető eszközök között?

A leggyakoribb eltérések az eszközök fizikai méretében és súlyában vannak. Például egészen más, sokkal kisebb a súlya egy ember vagy egy állat követésére szolgáló eszköznek, mint egy autóba szerelhetőnek. Ez azonban nincsen befolyással az adott eszköz pontosságára! A kisebb súlyú kézi eszközök is ugyanolyan pontos helymeghatározásra képesek.  Ezen kívül a járművek követésére szolgáló eszközökön található egy plusz bemeneti és egy kimeneti csatlakozó is, ami a kézi eszközökön nincs meg. Így ezeket összeköthetjük az autóriasztóval, vagy lehetőségünk van a jármű motorjának távolról történő leállítására is.Milyen extra opciói vannak ezeknek a GPS-es nyomkövető eszközöknek?

A járműveket követő eszközöket be- és kimeneti csatlakozóikon keresztül például ráköthetjük a riasztóra. Ekkor mozgás esetén, telefonon, vagy SMS-ben rögtön jelezni fog. Plusz elektronikával lehetséges a jármű távolról való leállítása is, ami magától értetődően igen hasznos funkció lopás esetén. A bekötéshez kérje szakember segítségét!

 

Az eszköz üzembe helyezése.

A járműbe szerelhető eszközök esetén szükséges az antennák szakszerű elhelyezése, illetve az autó vagy motor elektromos részével való összekötése.  A működéshez szükséges áramot alapvetően a jármű adja, az áramellátás hibája esetén pedig a saját tápegysége. A bekötéshez szakember segítsége szükséges.

A kézi nyomkövetőt USB kábelen keresztül tölthetjük, működtetése nem igényel semmilyen szaktudást, csak be kell kapcsolni.

 

Alkalmas a PetTrack rendszer E-útdíj fizetésre?

Igen a PetTrack rendszer alkalmas E-útdíj fizetésre, ehhez semmi mást nem kell tennie, csak be kell szereltetnie, a járművébe egy UniTrack PT-301-es eszközt. 

Az eszköz beszerelését és ellenőrzését követően, engedélyezzük, a járműre, a HU-GO/E-útdíj szolgáltatás aktiválását. A szolgáltatás keretében, meg kell adni a jármű rendszámát, és tengelyszámát. A weboldalunkon, az aktuális tengelyszámot tudja módosítani, és a rendszerünk visszajelzést is ad, az HU-GO oldalon feltöltött egyenleg státuszáról.

 

Mibe kerül az E-útdíj fizetési szolgáltatás?

A szolgáltatás ingyenes, nem kérünk el érte külön havidíjat. Sőt a kapcsolódó alap értesítések e-mail-es megküldése is díjmentes.

Továbbá maga a szolgáltatás tartalmaz, egy Call-Centeres ügyfélközpontot, melyet a bevallási közreműködő üzemeltet, amely minden egyébről értesíti az ügyfelet, SMS-ben e-mailben, és Telefonon is. A Call center egy előre beállított telefonszámon próbál értesítést küldeni.

Amennyiben Önöknek ez nem elég, akkor keressenek fel bennünket, és találunk egy mindenki számára kedvező megoldást, akár kamiononként megadható sofőr telefonszámokkal, automatikus SMS-es értesítők beállításával, vagy, erre a célra optimalizált mobil plattformmal állunk ügyfeleink rendelkezésére.

 

Meddig tárolják az E-útdíj fizetési szolgáltatás keretében az adataimat.

A szolgáltatás keretén belül mi nem tároljuk plusz ideig az adataikat, viszont a HU-GO az ÁAK saját rendszerén belül akár az elévülési ideig 5-7 év ig is tárolhatja az adatokat. Erre semmilyen ráhatásunk nincsen.